Loerelei

Op deze pagina staan loerelei. Loerelei zijn allerlei van alles, van eigen hand of van anderen, die ik leuk of vermeldenswaard vind. Niet noodzakelijk in historische volgorde maar nieuwe content voeg ik wel bovenaan toe.

Uitgestorven

Toevallige voorbijganger

Dit zou allemaal in scene gezet kunnen zijn, maar ik geloof niet dat dat hier gebeurd is. Gewoon, mooi toeval! Een klassieker.

Buitenbad De Hoge Devel

Het buitenbad De Hoge Devel in Zwijndrecht is dicht, definitief. Daar heb ik in mijn jeugd heel veel tijd doorgebracht, in de lente en zomer vele uren per dag, bijna iedere dag. Dat het nu wordt afgebroken, raakt mij dus best wel. Dit is een foto van vooral de duikkuil, achterop het zwembadterrein. Het funbad zoals op de foto hieronder heb ik nooit gezien. In mijn tijd lag daar een breed 50m wedstrijdbad en ervoor (voor de kijker op de foto: erachter) nog een ondiep bad van een meter of dertig.

Deze duikkuil was berucht. Hij is niet zo groot en op de 5-metertoren kon je, met meer lef en dadendrang dan hersens, ondanks het hek daar een kort aanloopje nemen, zodanig dat je toch een behoorlijk end kon springen. Tot vlak voor de badrand en soms tot net er voorbij…

 

Actual anarchist in real life

Een wit t-shirt met de linkerafbeelding aan de voorkant en de rechter aan de achterkant kocht ik begin jaren negentig bij een kraampje op festival Noorderzon in Groningen. Vooral de ‘popular misconception’ vond ik geweldig. Eerst gewoon als shirt, daarna als basketbalshirt en tot slot als nachthemd: tot de laatste vezel afgedragen!

Golfje verkeerd

Teruggevonden ergens in een back-up, niet meer op YouTube, de waarschijnlijk spectaculairste waterpolo-goal ooit. Servische bekerfinale 2015, gelijke stand, de laatste drie seconden. ‘Niet geschoten is altijd mis’, denkt de keeper en hij gooit de bal richting de andere goal…

.

Enter Sandman

Metallica, met 500 Hongaarse muzikanten tegelijk. Daar had ik dus erg graag bij willen zijn!

 

Clubheld 2017

Jacco Baars van basketbalvereniging Be Quick uit Zwolle werd in 2017 genomineerd voor Clubheld van het Jaar. Vrienden Peter (wit shirt), Diederik (rood) en Bart (blauw) maakten met clubgenoot Quinten (zwart) dit hilarische promofilmpje, waar genoemde Jacco overigens zelf NIET in te zien is. Hij verloor dan ook de verkiezing…

.
Dom klokje

Ooit schreef ik een wekelijkse nieuwsbrief voor medewerkers en relaties van ARAG Rechtsbijstand. Zo nu en dan tekende ik er ook iets bij. Dit is een van de leukste tekeningetjes die ik voor deze nieuwsbrief heb gemaakt.

Vrolijk stemmende dierenplaatjes

Deze dierenplaatjes heb ik ooit gedeeld op Facebook. Het zijn plaatjes waarvan ik nog steeds vrolijk word, iedere keer dat ik ze zie. Zelfs al lijkt de โ€˜mere catโ€™ mij absoluut gephotoshopt en vertrouw ik ook de baby croc niet helemaalโ€ฆ

(S)ex-relatie

โ€˜Barbierโ€™ was de satirische column over en vanuit een denkbeeldige kapperszaak, vele jaren lang de zeer gewaardeerde column in Het Verzekeringsblad, waarvoor ik als journalist heb gewerkt. Meestal schreef hoofdredacteur Jan Aikens ze, op briljante en onnavolgbare wijze. Enkele columns echter waren van mijn hand, waaronder deze.

โ€˜(S)ex-relatieโ€™ uit 2008 gaat over een bank (ik dacht ING) die niet langer exploitanten van sexsites in zijn portefeuille wilde hebben. Nog steeds een leuk stukje om te lezen, ook als je verder niets hebt met het wereldje van financiรซle dienstverlening.

> Barbier (pdf)

Helpdesk boek

Een Noorse monnik in de Middeleeuwen roept de hulp in van de helpdesk van het klooster, omdat hij zijn boek niet aan de praat krijgt. Legendarische satire en ontzettend herkenbaar!